FOTO  Mostarku Marijelu nedavni potres je otjerao kod prijateljice, na kući nema zida koji nije oštećen i prijeti joj urušavanje

Marijela potres
Hercegovina.info

Rodna kuća Mostarke Marijele Brajković pretrpjela je velika oštećenja nakon nedavnog razornog potresa koji je pogodio Hercegovinu, a epicentar mu je bio u okolici Stoca.

Brajković za hercegovina.info tvrdi kako je osim materijalne štete doživjela i veliki psihološki šok te od straha i danas ne spava u svojoj kući nego kod prijateljice.

"Kuća je stara i meni je to jasno, ali nakon potresa ja ne vidim uvjete daljnjeg stanovanja. Nema nijednog zida da nije dobro oštećen, a najgore je u sobi u kojoj spavam, odnosno u kojoj sam spavala jer od tada spavam kod prijateljice", navodi nam stanarka i vlasnica kuće u ulici Fra Didaka Buntića na broju 133.

Marijela potres

Vlasnica nema dovoljno materijalnih sredstava kako bi kuću vratila u, koliko-toliko održivo stanje, koje bi moglo biti mjesto stanovanja. Objektu, a i susjedima je još ranije prijetilo urušavanje starih dijelova...

"Ja sam podnijela zahtjev za nadoknadu štete Gradu Mostaru, ali ne znam što će od toga biti. Vatrogasci su prije dolazili kako bi uklonili dimnjak koji je bio prijetnja. Nemam nikakvu deku i na krovu je samo cigla koja se može urušiti na moju kuću, ali i susjedne", priča nam na kraju.

Marijela potres

U Gradu se dovitlavaju kako će pomoći u ovom slučaju. Mostar nije proglasio stanje elementarne nepogode i pristigao je mali broj zahtjeva o oštećenjima nakon potresa, pa ne mogu korisiti sredstva civilne zaštite. Opcije su jednokratna pomoć, ili alternativni smještaj, U ovom slučaju alternativni smještaj nije opcija jer je Brajković vlasnica kućena tri kata i morala bi se odreći vlasništva, što zasigurno nije opcija za nju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.