SIJEČANJ Pad industrijske proizvodnje u FBiH

Električna energija
Ilustracija/Hercegovina.info

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) u siječnju manja je za 1,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, priopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

U siječnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja u FBiH, kalendarski prilagođena, veća je za 2,9 posto.

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u siječnju veća je za 1,4 posto u odnosu na prosinac prošle godine, intermedijarnih proizvoda za 0,3 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 9,2 posto, kapitalnih proizvoda za 1,9 posto, a energije za 1,4 posto, objavila je Srna.

U siječnju, u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 17,7 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 14,2 posto, intermedijarnih proizvoda za 8,5 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 7,9 posto, dok je proizvodnja energije manja za 11,5 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u FBiH u siječnju u vađenju ruda i kamena veća je za dva posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom manja za četiri posto, a u prerađivačkoj industriji za 0,1 posto.

U siječnju, u odnosu na isti mjesec 2021. godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u prerađivačkoj industriji veća je za 10 posto i u vađenju ruda i kamena za 0,4 posto, dok je u opskrbi električnom energijom i plinom manja za 14,4 posto.