INSPEKCIJA NA TERENU Raste broj zaraženih u uredskim prostorijama

Federalna inspekcija
Ilustracija

Federalna uprava za inspekcijske poslove u srpnju je izvršila 447 inspekcijskih nadzora, te izdala 26 prekršajnih naloga u iznosu od 48.000 KM zbog kršenja propisanih zaštitnih mjera protiv širenja koronavirusa.

Zabilježen je porast broja zaraženih u uredskim prostorijama pravnih i fizičkih osoba s većim brojem zaposlenih, priopćeno je iz Uprave za inspekcijske poslove Federacije BiH (FBiH).

U priopćenju se navodi da su u prethodnom periodu intenzivirani inspekcijski nadzori u nargila barovima i drugim ugostiteljskim objektima uglavnom na području Sarajevske županije, Unsko-sanske i Srednjobosanske županije.

Nadzori nadležnih inspekcija bit će pojačani u narednom periodu uz podršku dodatnog broja federalnih inspektora s ciljem djelovanja na disciplinu građana i gospodarskih subjekata po pitanju primjene obavezujućih mjera zaštite od koronavirusa.

Od ožujka do kraja srpnja izvršeno je ukupno 11.813 inspekcijskih nadzora, doneseno 1.482 rješenja o otklanjanju nedostataka, izrečen 291 prekršajni nalog u vrijednosti 498.815 KM, te devet mjera o zabrani rada i 24 upozorenja, navodi se u priopćenju.