eroGAG  PREPOZNAJETE LI SIMPTOME? Virus COVIC-20 dosad zarazio oko 200.000 ljudi!

COVIC-20
Ilustracija hercegovina.info

I dok se virus COVID-19 munjevitom brzinom širi među hercegovačkim kumovima, područje južno od Ivan Sedla posljednjih dvadeset godina i dalje vodi veliku borbu s virusom COVIC-20, koji je od 2000. godine doživio svoju dvadesetu mutaciju.

Kako je ekskluzivno za nas komentirao Vinko Kerkez, epidemiolog s Političke akademije HDZ-a, postoje dvije ugrožene skupine - podobni i pasivni:

„U posljednjih 20 godina istraživanja, zaključili smo kako se simptomi virusa COVIC-20 kod oko 200.000 zaraženih, različito manifestiraju pa smo na osnovu navedenog uzorka proglasili dvije rizične skupine – podobne i pasivne“, ističe Kerkez.

Kod podobne skupine, virus se manifestira lijenošću, iznenadnim zapošljavanjem, neradom i povećanim apetitom. Zanimljivo je da su u ovom virusu pronađene genetske mutacije 'poslušnosti', vrlo slične onima u ovce. To, konkretno u ovom slučaju, znači da ljudi čine ono što im se naredi, bez potrebe da uključuju vlastiti kritički razum.

Ako pak osjećate manjak volje za životom s iznenadnim flashovima i primislima o iseljavanju te imate groznicu i buncate "Treba nešto...", vjerojatno se nalazite u drugoj rizičnoj skupini – pasivnih“.

Infektolog Kerkez ističe kako žariša virusa COVID-19 i COVIC-20, nisu slučajno vrlo blizu: „I dok se ovdje virus COVID-19 razvio u samom središtu SKB Mostar, ovaj drugi je nastao svega 100 metara južnije“.

Nakon što su danas poslali 384. priopćenje u zadnja dva dana, kontaktirali smo i Slavena Paleža, ispred Hercegovačke demokratske stranke, koji je ekskluzivno za nas otkrio kako rade na lijeku protiv virusa:

„Ustanovili smo da se virus prenosi neurednim kontaktima. Trenutno smo u fazi testiranja nad ljudima koji su prešli iz stadija „podobnog“ u stadij „pasivni“ nakon urušavanja Aluminija.

Prema posljednjim službenim informacijama, promjena geografskog položaja uvelike utječe na nestanak virusa. 80% osoba koje su bile zaražene i trenutno se nalaze u Njemačkoj i Irskoj, polako gube navedene simptome pasivne kategorije te bi ih se nakon još dvije neto plaće moglo proglasiti izliječenima“.

Na pitanje, što preostaje onima koji nisu u mogućnosti napustiti Hercegovinu, Palež ističe: „Vjerojatno će morati čekati dok virus ne izumre sam“.

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.