eroGAG  NOVI REKORD Mostarac za 21:32 minutu isplivao od Centra 2 do Rondoa

Mostarac plivanje
eroGAG ilustracija

Mostarac Alen Kajtaz u srijedu je u ranim jutarnjim satima postavio novi svjetski rekord u uličnom plivanju. Dionicu Centar 2 – Rondo isplivao je za 21:32 minute, što je za čak 32 sekunde brže od starog rekorda kojeg je davne 2008. godine postavio, također Mostarac, Martin Pudar na dionici Vrh Avenije – Balinovac.

Vremenski i infrastrukturni uvjeti išli su u prilog Kajtazu te zbog začepljenih šahtova nije imao problema s virovima: “Vjerujem da bi vrijeme bilo i brže, ali sam uplivao na kružni kod Mljekare i nisam znao izać. Zbog radova su me preusmjerili kod Ere tako da sam sigurno i tu izgubio oko jedne minute”.

Kajtaz se za ovaj poduhvat pripremao dvanaest godina: “Tek su se oko 2008. godine počeli stjecati uvjeti za razvoj ovog sporta u našem Gradu. Do tada lokalna samouprava nije previše ulagala u lošu infrastrukturu pa je bilo tek nekoliko prigradskih lokacija na kojima se moglo trenirati. Ipak, posljednjih godina se infrastruktura uvelike pogoršala pa samim time više nije bilo prepreka za napad na svjetski rekord.

Sve više Mostaraca priključuje se ovom sportu, a svoje treninge održavaju u podzemnom bazenu u Centru 2: “Mnoga od ove djece osjete poziv za vodenim sportovima šetajući trotoarom i izbjegavajući vodene mlazove. To u njima razbudi dječačku strast prema vodi što se kasnije ispostavi kao dobar temelj za uspjeh".

Kajtaz je na Rondo uplivao u 09:05 prema lokalnom vremenu, a sve su s balkona zabilježile i kamere mostarskog Rektorata. Posebnu plaketu za uspjeh te Zlatni šaht uručio mu je i gradonačelnik Mostara, koji je usput sam sebi dodijelio plaketu za razvoj sporta u lokalnoj zajednici.

Mostar je ovim događajem postao perjanica uličnog plivanja, a Kajtaz se zahvalio svima koji su ovo omogućili jer ulaganje u ove sportove nije prepoznato u svijetu. Posebne zahvale uputio je Gradu Mostaru te sponzoru događaja, tvrtki HT Investing.

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.