eroGAG  POSAO ZA DOBA KORONE Krizni Stožer HNŽ zapošljava postavljače pitanja

Press krizni stožer
Screenshot

Nije prošlo ni puna 24h otkad su vodeći neovisni hercegovački mediji počeli s bojkotom pressica Kriznog Stožera HNŽ, već su uslijedile kontra mjere nakon što je članovima Kriznog Stožera postalo dosadno dolaziti na pressice s unaprijed poznatim ponavljanim pitanjima koja su iziskivala minimalan znanstveni trud.

Naime, Stožer HNŽ je raspisao natječaj kako traže više osoba, neovisno o spolu, državljanstvu ili vjeroispovijesti, koja će postavljati pitanja.

Natječaj nam na prvi pogled nije izgledao pompozno kao ostali kada se radi o državnim institucijama, potencijalni kandidati za postavljanja pitanja trebaju izvršiti sljedeće:
- Iskustvo lijepljenja plakata
- Ostati smiren u ključnim situacijama
- Poznavanje rada u Officeu
- Vozačka B kategorije
- Napredniji stupanj Solitairea ili Minesweepera
- Po mogućnosti imati vlastiti Youtube kanal u slučaju da trenutni službeni od Vlade zašteka

Netom nakon raspisanog natječaja stigle su kritike, ali i pohvale na rad Kriznog Stožera HNŽ. Radio i TV Herceg-Bosne su poslali priopćenje ohrabrenja svim kandidatima naglasivši kako postavljanje pitanja uopće nije zahtjevno.

“Potrebno je samo pozorno osluškivati glas savjesti ili bilo koji drugi te časno raditi svoj posao, ovakav vid zadatka zahtijeva maleni napor pa je idealan studentski posao. Na kraju krajeva kada ponestane inspiracije uvijek možete, kao postavljač, računati na blagu pomoć Vašeg budućeg poslodavca. Svim kandidatima želimo potrebnu mudrost, neovisnost, hrabrost i neustrašivost što krasi našu profesiju.” – naveo je iz ovog medijskog giganta Amir Jedinac.

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.