eroGAG  GODINA IZ SNOVA Prosječni Hercegovac u 2021. će imati 43 svatove

Hercegovački svatovi
Ilustracija / hercegovina.info

Iako se na prvu učinilo da će proljetno-ljetna pošast zvana svatovi zbog koronavirusa napokon pustiti ljude i njihove novčanike da uživaju u toplim vremenima, stručnjaci upozoravaju na zabrinjavajući trend.

Naime prema izračunu Zavoda za radosti i veselja jedan prosječni Hercegovac, s manjom užom i širom obitelji, s minimalno iseljenih po dijaspori, mogao bi vrlo lako u 2021. godini imati 43 svatove. Dobar dio, odnosno 2/3 svatova će morati odraditi kao dužnik, što je i svojevrsni test obraza u ovim nezgodnim vremenima.

Matko (38) iz Gruda je naveo kako misli da je ovo teško izvedivo, pogotovo jer su mu na poslu oduzeli lanjski godišnji odmor koji je čuvao, upravo za ovakve, nedaj-bože situacije. "Sve sam se nadao da će ovo stati na vrijeme, ali izgleda ništa, mislio sam rasteretiti iduću godinu, evo ove godine četveri u šestom, peteri u osmom, pa krivulja pada u devetom samo troji, imam i te neke moderne božićne, ali to je jedni-dvoji."

Na naš upit kako komentira te, kako je naveo, moderne božićne svatove, Matko je dodao "ma iša-ne iša, jabuka je jabuka. Obično ne običavam ić po tim svatovima gdje ne mogu obući košulju kratkih rukava, ali eto."

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.