eroGAG  NEMA MJESTA PANICI Oba putnika u mostarskoj zračnoj luci ne pokazuju simptome koronavirusa

erogag zračna luka turisti
Ilustracija

Čini se kako trend pozitivnih vijesti u moru sivila oko novonastale situacije s virusom SARS-Covid 2, poznatijeg u svijetu kao koronavirus, ohrabruje i budi nadu u doslovno bolje proljeće.

Kako smo doznali iz rigoroznih mjera predostrožnosti, koje su poduzele federalne i županijske vlasti, oba putnika koja su noćas sletjela u mostarsku zračnu luku ne pokazuju nikakve simptome virusa te tako nema ugroze za 325 djelatnika mostarske Zračne luke.

Oni će pak preventivno biti poslani kući u samoizolaciju na dva tjedna, odnosno do slijetanja sljedećeg aviona koji je zakazan za 01. travnja. Do tada će zračnim prostorom iznad Mostara, ali i Zračnom lukom upravljati zaštitar Mile (72) i Johnny – mješanac njemačkog ovčara i bernskog planinskog psa.

Lokalni mještani se, nakon angažiranja navedenog psa, znaju našaliti kako nitko ne može više reći da u mostarskoj zračnoj luci nema ni ćuke.

Prijeti i gospodarski fijasko

Virus svoj danak uzima i na gospodarskom polju. Kako je javnosti poznato, otkazan je velebni mostarski Sajam koji svake godine privuče mnoge zaljubljenike u pedikuru i manikuru, pa je i očekivano da je vlasnica instagram profila “Nevenka nokti i gelovi”, jedna od prvih osoba koja je digla glas protiv otkazivanja ovog bitnog događaja.

Upitno je gdje će na izlet ići i mostarski školski mališani, a kao alternativna solucija spominje se Salon namještaja Marinčić, jedan od rijetkih koji ne nudi talijanski kožni asortiman.

Krizni stožer upozorava: Ne nasjedate na lažne uzbune

Iz Kriznog stožera upozoravaju na malignost situacije te dodatno upozoravaju na oprez i naglašavaju kako nema mjesta opuštanju što najbolje svjedoči i primjer iz Mostara.

Naime, Toni (36) je prvi Mostarac koji je pozitivan na koronavirus jer on uporno tvrdi kako je za Dan žena svoju ljepšu polovicu iznenadio putovanjem u Veneciju, no ekipa mu ne vjeruje da je uopće izlazio igdje dalje od Centra 2.

Nakon što su mu prijetili kako će dva tjedna samoizolacije provesti na Vraniću kod punice, priznao je kako je te nedjelje, ipak, bio standardno na misi osmici te ostatak dana proveo u obližnjem kafiću Monte Carlo.

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.