FOTO  Dok direktor Barbarić tvrdi da je sve u redu, nijedne kazne na automobilima u Mostaru

mostar parking,kazne,kontrolori
Hercegovina.info

Sustav MO Parkinga već tjednima ne radi, a dok banjolučki Lanaco proba što prije osposobiti funkcionalnost, direktor tog javnog poduzeća plaši građane slanjem kontrolora koji šetaju i prave interne zabilješke i fotografije jer još uvijek ne mogu naplatiti kazne.

Iz javnog poduzeća Mostar Parking oglasili su se priopćenjem da Mostar Parking uredno funkcionira, a da kontrolori kontroliraju plaćanje parkinga na terenu. Osim toga naveli su da je plaćanje moguće putem parkomata i SMS poruka. Parafrazirajući gradonačelnika Kordića može se reći da se radi o paušalnim i poluistinitim informacijama jer parking uplate definitivno funkcionira jer parkomati nikom ne vraćaju uplaćeni novac za parking, ali sustav kažnjavanja ne funkcionira.

Nakon navoda odlučili smo provjeriti stanje na mostarskim ulicama i uvidjeli na cijeloj plejadi automobila da nema napisane niti jedne kazne, odnosno kako vole reći u MO Parkingu, izrečenog iznosa u visini dnevne karte odgovarajuće zone.

mostar parking,kazne,kontrolori

mostar parking,kazne,kontrolori

Na parkinzima kod bivše 'Ćirine' zgrade, odnosno iza Hrvatskog narodnog kazališta nema niti jedne kazne, kao i na velikom parkingu kod zgrade Vlade Federacije BiH. Na tim velikim površinama je također mali broj automobila koji imaju istaknut tiket kao dokaz o plaćenom parkingu.

Ništa drukčije nije ni po kvartovima. Avenija, Centar 2 i Centar 3 isto ne mare previše za kazne pa su vrlo rijetki koji su istaknuli papirić ispod 'šajbe'. Kao i gore navedenim parkinzima u središtu Mostara, ni ovdje nismo zatekli nijednu kaznu.

mostar parking,kazne,kontrolori

mostar parking,kazne,kontrolori

Direktor Mostar parkinga dva tjedna ne odgovara na naš upit, a povremeno gradonačelnikov direktor od povjerenja pošalje priopćenje da je sve u redu, a jedino odgovor na ovu temu dobili smo iz banjolučke tvrtke 'Lanaco'. Oni su za hercegovina.info potvrdili da bi sustav naplate parkinga u Mostaru mogao profunkcionirati 'nakon što naručitelj posla ispuni sve aktivnosti i obaveze definirane ugovorom, naša tvrtka ima vremenski okvir od 20 dana da sustav pusti u produkciju'. Direktni sporazum između Lanaca i Grada Mostara potpisan je 4. siječnja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.