Banjolučka tvrtka potvrdila da diže parking naplatu u Mostaru, neplatiša šalje priopćenja da je sve u redu

MO Parking
Hercegovina.info

Direktor Parkinga u Mostaru Ivan Barbarić danima šuti na upite što je sa sustavom naplate parkinga u Mostaru, te zašto on i prvi suradnici nisu plaćali parking, a u međuvremenu šalje priopćenja naslova „sve je u redu“. A da nije baš sve u redu, potvrđuje i angažman sa tvrtkom iz drugog entiteta. 

Tragom neslužbene informacije da probleme u Mostar Parkingu rješava banjolučki Lanaco, poslali smo upit toj tvrtki. Potvrđuju nam da imaju suradnju s Mostarom, o kojoj Grad nije obavijestio građane, medije, niti sporazum objavio na službenim stranicama.

„Naša kompanija sa JP Mostar Parking ima ugovor o pružanju usluga korištenja kompjuterskog programa softverskog rješenja „GoParking“ od 4. siječnja 2023.“ navodi u odgovoru našem portalu PR Lanaca Novak Čičković. Za posao nije bio raspisan javni poziv.

„Prema zakonu o javnim nabavkama, usluga najma je realizirana kroz direktni sporazum“, dodaje dalje Čičković, dodavši da je vrijednost najma usluge realizirana u skladu sa zakonom definiranim okvirima. To bi pak značilo da je ovaj posao u okviru 6.000 maraka.

Upitani kada bi sustav naplate parkinga u Mostaru mogao profunkcionirati iz Lanaca odgovaraju „nakon što naručitelj posla ispuni sve aktivnosti i obaveze definirane ugovorom, naša tvrtka ima vremenski okvir od 20 dana da sustav pusti u produkciju“. Upitani jesu li čelni ljudi Mostar Parkinga tražili da ih se izuzme u smislu plaćanja, iz Lanaca kažu da nisu.

Direktor Mostar parkinga dva tjedna ne odgovara na naš upit, a povremeno gradonačelnikov direktor od povjerenja pošalje priopćenje da je sve u redu. Tako je bilo i danas.

„Obavijest za sve korisnike javnih parkirališta u gradu Mostar da sustav Mostar Parkinga uredno funkcionira. Kontrolori kontroliraju plaćanje parkinga na terenu, a usluga je osim na parkomatima dostupna i SMS-om za sve operatere kao što smo obavijestili prije nekoliko dana. Vaše povlaštene mjesečne karte možete produžiti mobilnim bankarstvom, na pošti, banci ili u prostorijama Mostar Parkinga. Napomena da godišnje karte možete produžiti samo u prostorijama Mostar Parkinga zbog provjere dokumentacije. Za sve dodatne informacije smo na raspolaganju na poznatim info kanalima“, priopćio je neplatiša Barbarić.