VIDEO  UDRUŽENA AKCIJA Mostarci uhićeni u Vranjevićima, a plantaža konoplje im bila kod Nevesinja

Zapljena indijske konoplje
Ilustracija/Hercegovina.info

U koordiniranoj akciji, službenici Federalne uprave policije (FUP), Policijske uprave Trebinje, Policijske postaje Nevesinje, te MUP-a Republike Srpske, a sve pod nadzorom tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije i Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje privedene su dvije osobe s područja Mostara.

Kako Hercegovina.info saznaje, na području mostarskog prigradskog naselja Vranjevići slobode su lišene dvije muške osobe inicijala M.M.M. (1978.) i E.M. (1972.). Uhićeni su po naredbi Općinskog suda u Mostaru.

Sumnjiče se za kaznena djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. i 'Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija' iz člana. 371. KZ F BiH kao i više kaznenih djela počinjenih na području Republike Srpske između ostalih i kaznenih djela 'Pustošenje šuma' i 'Nedozvoljene eksploatacije mineralnih sirovina' opisanih u Kaznenom Zakonu Republike Srpske.

Sadržaj se učitava...

Na području naselja Kokorina kod Nevesinja pronađen je nasad od 56 stabljika indijske konoplje koje su izuzete i pohranjene u prostorijama Policijske uprave Trebinje. Osim ovoga, službenici policije su kod privedenih osoba pronašli 13 kg eksploziva, dvije ručne bombe, pušku, veću količinu streljiva, tri ručne radio stanice (motorole), mobilne telefonske uređaje, sim kartice, te druge predmete koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićene osobe su saslušane u prostorijama FUP-e u Mostaru, a potom su predate službenicima MUP-a RS na dalje postupanje, s tim da je protiv istih nadležnom Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena kaznena djela. Zabilježili smo i privođenje ove dvije osobe u policijske prostorije u Trebinju.