FOTO  Uhićenja u Mostaru, pronađena droga, oružje i eksploziv

Oružje
FUP

Službenici Federalne uprave policije u srijedu su u zajedničkim kooridiniranim aktivnostima sa pripadnicima Minstarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Policijskom upravom (PU) Trebinje, a pod nadzorom Hercegovačko-neretvanskog županijskog i okružnog javnog Tužiteljstva Trebinje, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju kaznenih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. i 'Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija' iz člana. 371. KZ F BiH kao i više kaznenih djela počinjenih na području Republike Srpske između ostalih i kaznenih djela 'Pustošenje šuma' i 'Nedozvoljene eksploatacije mineralnih sirovina' opisanih u Kaznenom Zakonu Republike Srpske.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi na dvije lokacije na širem području Grada Mostara, te su lišene slobode dvije osobe inicijala M.M.M. (1978.) i E.M. (1972.) koje se sumnjiče za navedena djela.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Cannabis Sativa L' cca 1-2 kg, veća količina eksploziva cca. 13 kg, dvije ručne bombe, puška, veća količina streljiva, tri ručne radio stanice (motorole), mobilni telefonski uređaji, sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Pored navedenog policijski službenici su poduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti locirali na području Općine Istočni Mostar, plantažu sa nasadima Indijske konoplje u vezu sa kojojm se dovode osumnjičeni M.M.M i E.M. Na predmetnoj plantaži istog dana izvršen je očevid, kojom prilikom je izuzeto 56 stabljika indijske konoplje.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega su predate policijskim službenicima MUP-a RS na daljnje nadležno postupanje, s tim da je protiv istih nadležnom Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena kaznena djela, priopćeno je iz Ureda za informiranje Federalne uprave policije.