SIPA u Mostaru uhitila četiri osobe

SIPA džip
Hercegovina.info/Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom ponedjeljka su (6.7.2020. godine) u Mostaru uhitili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Krijumčarenje ljudi'.

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su četiri osobe i jedno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prijevoza migranata. Tom prilikom otkrivena su i privremeno oduzeta četiri mobilna telefona.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu značaj ostvarene suradnje prilikom realizacije navedenih aktivnosti, iz SIPA-e se zahvaljuju policijskim službenicima MUP Hercegovačkog-neretvanske županije, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Podsjetit ćemo kako su službenici Policijske uprave Mostar protekle noći zaustavili tri osobna vozila, te su priveli četiri osobe iz Sarajeva. Nakon zadržavanja u prostorijama PU Mostar, privedene osobe su predane u dalju nadležnost pripadnika SIPA-e.