SIPA proširila akciju na Čapljinu, Grude i Ljubuški, privedene četiri osobe

krijumčarenje cigareta, akcija štit, granična policija bih, akcizni proizvodi, Sipa, pretres, uhićenje

U nastavku operativne akcije 'Regina' (jug) službenici Državne agencije za istrage i zaštitu dana 18.8.2022. godine izvršili su pretres stambenih objekata, osoba i pokretnih stvari na području Čapljine, Gruda i Ljubuškog.

Privedene su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela 'Organizirani kriminal' iz članka 250. stav (2) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa kaznenim djelom 'Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda' iz članka 210a. stav (1) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to: 4 270 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine i šest mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Operativna akcija je realizirana po Naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjh poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Ministarstva unutarnjh poslova županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.