SIPA zbog duhana u Mostaru, Konjicu, Širokom i drugim gradovima uhitila sedam osoba

Zapljena duhana
UNO BiH

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (18.8.2022. godine) na području Istočne Ilidže, Konjica, Mostara, Pelagićeva, Širokog Brijega i Ilijaša, realizirali operativnu akciju 'Regina' (sjever) i izvršili pretres stambenih objekata, objekata i  pokretnih stvari na osam lokacija.

Privedeno je sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela 'Organizirani kriminal' iz članka 250. stav (2) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, a u vezi sa kaznenim djelom 'Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda' iz članka 210a., stav (1) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to: 8260 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, 385 pvc vrećica napunjenih rezanim duhanom težine oko 0,5 kilograma, 30 kilograma rezanog duhana, pet paketa filtera za cigarete, tri punilice za cigarete, 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Istražne radnje su realizirane po Naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjh poslova Sarajevske županije, Ministarstva unutarnjh poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Ministarstva unutarnjh poslova županije Zapadnohercegovačke, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.