RAZBOJNIŠTVO Uhićen napadač na župnika i pronađen dio otuđenih predmeta

Kakanj župnik

Službenici Policijske uprave (PU) Novo Sarajevo uhitili su sinoć Luku Čokaru iz Kaknja, za kojim je bila raspisana tjeralica MUP-a Zeničko - dobojske županije (ZDŽ), zbog razbojništva. 

On je nakon lišenja slobode predat službenicima Policijske postaje Zenica. On je uz prijetnju nožem župniku crkve 'Svetog Petra i Pavla' otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate, prenosi 'Dnevni avaz'.

"U suradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a Sarajevske županije (SŽ), službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDŽ su 28.9., postupajući po Naredbi županijskog Suda u Zenici, za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi osoba Luka Čokara (2001.), iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerojatnije potječu iz izvršenja kaznenog djela 'Razbojništvo' nad župnikom crkve 'Svetog Petra i Pavla' u Kaknju. 

Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom 'Vlasništvo Župe Kakanj'. Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Luka Čokara, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode", naveli su jučer iz MUP-a ZDŽ.