POLICIJA GA TRAŽI Ovo je Luka Čokara koji je napao i opljačkao katoličkog župnika u Kaknju

Kakanj župnik
  1. Policijskoj postaji Kakanj je 2. rujna prijavljeno izvršenje kaznenog djela "razbojništvo" počinjeno na štetu župnika crkve "Svetog Petra i Pavla", u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj. Tom prilikom, izvršitelj je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate. Očevid su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko–dobojske županije pod nadzorom dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, priopćili su iz MUP-a ZDŽ.

  2. Odmah nakon izvršenog očevida pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u suradnji sa službenicima Policijske postaje Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinitelja te njegovog lišenja slobode. Također, realizirane su upute navedene u nalozima postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije koje su se odnosile na vršenje potrebnih vještačenja te su obavljeni razgovori s oštećenom osobama kao i svim drugim osobama koja su mogle raspolagati određenim informacijama vezanim za predmetni događaj.

  3. Dana 28. rujna 2023.godine, u suradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDŽ su, postupajući po Naredbi Županijskog suda u Zenici, za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi osoba Čokara Luka, rođen 2001.godine, iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerojatnije potiču iz izvršenja kaznenog djela "razbojništvo" nad župnikom crkve "Svetog Petra i Pavla" u Kaknju. Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija s napisom "Vlasništvo Župe Kakanj".

  4. Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara Luka, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode. Budući da se osumnjičena osoba još uvijek nalazi u bijegu, Uprava policije MUP-a ZDŽ poziva sve građane koji imaju saznanja o kretanju ove osobe da kontaktiraju policijske službenike pozivom na broj 122 ili neposrednim obraćanjem policijskim službenicima na terenu, navodi MUP ZDŽ.