PRIVEDENA DVOJICA Nepoznanica kako je skupocjeni Mercedes iz Zagreba prebačen u BiH

Privođenje osumnjičenih za krađu Mercedesa Banja Luka
Srna

Osobe čiji su inicijali M.Ć. i A.M. koje se dovode u vezu sa ukradenim skupocjenim Mercedesom koji je Policija Republike Srpske (RS) pronašla kod Laktaša sprovedena su večeras u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.

Policija Republike Srpske je u Boškovićima, kod Laktaša, pronašla Mercedes kabriolet, procijenjene vrijednosti veće od 200.000 eura, koji je ukraden na području Zagreba, te uhitili osobe čiji su inicijali M.Ć. i A.M., priopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RS.

Službenici Uprave MUP-a za organizirani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka sinoć oko 21 sat su u mjestu Boškovići izvršili pretrese i, osim ukradenog Mercedesa, privremeno oduzeli i vozilo BMW X5.

"Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a RS, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a R. Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od nepoznate osobe ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dvije osobe sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, grad Laktaši", precizira se u priopćenju iz MUP-a.

Pronađeni bijeli Mercedes, ukraden je u razdoblju od 11. do 21. veljače u Zagrebu, a Uprava za organizirani i teški kriminalitet je putem međunarodne operativne policijske suradnje zaprimila zahtjev MUP-a Hrvatske za poduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, navodi Srna.

"U tijeku je rad na dokumentiranju kaznenog djela 'Teška krađa' iz članka 226 stav 3 Kaznenog zakona RS, a sve aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužiteljstva u Banja Luci", ističe se u priopćenju. Srna neslužbeno saznaje da su uhićeni Milan Ć. i Aleksandar M.