PRONAĐEN U BIH Skupocjeni Mercedes ukraden je iz garaže umirovljenika u Zagrebu

PRONAĐEN U BIH Skupocjeni Mercedes ukraden je iz garaže umirovljenika u Zagrebu
MUP Republike Srpske

Policija Republike Srpske objavila je da su u mjestu Boškovići kod Laktaša pronašli skupocjeni Mercedes-benz AMG GTR koji je 21. veljače ove godine ukraden iz garaže na području Susedgrada na Kožinčevom bregu. Radi se o bijelom kabrioletu procijenjene vrijednosti više od 200.000,00 eura.

Podsjetimo, zagrebačka je policija nakon krađe ovog automobila objavila da se radi o jednom od 750 takvih automobila na svijetu. Vlasniku (81) je tom prilikom ukraden i nakit.

Naime, između 11. i 21. veljače nepoznati je počinitelj ili, pak, više njih provalio u kuću i garažu 81-godišnjeg umirovljenika na zagrebačkom Kožinčevom bregu. Provalnik je sa sobom odnio nakit iz umirovljenikova doma, a iz garaže Mercedes koji je bio, prema tvrdnjama vlasnika, bez registarskih oznaka parkiran u garaži u sklopu kuće, piše Jutarnji.

Ukradeni Mercedes / PU Zagrebačka

''Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske suradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za poduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznate osobe ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dvije osobe sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, općina Laktaši'', priopćila je policija Republike Srpske.

Sinoć je izvršen pretres na tom mjestu, a uhićene su dvije osobe, M.Ć. i A.M. Osim ukradenog Mercedesa privremeno je oduzeto i vozilo „BMW X5”, dodaju u priopćenju.

Mercedes-AMG GT-R Roadster je model napravljen u samo 750 primjeraka. Riječ je o vrlo rijetkom, zapravo kolekcionarskom primjerku, koji ima 585 KS.