PREBACIVANJE KOKAINA Među uhićenima u Nizozemskoj je i sin bivšeg nogometnog izbornika Srbije

Kokain zapljena Belgija

Damjan Roganović i Dušan Petković uhićeni su u Amsterdamu kao članovi organizirane kriminalne grupe zbog šverca 115 kilograma kokaina.

Otac osumnjičenog Petkovića bio je čuveni Ilija Petković, slavni jugoslovenski nogometaš i izbornik nogometne reprezentacije Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2006. godine u Njemačkoj, na koji je stariji Petković vodio i svog sina kao reprezentativca, navode beogradske 'Novosti'.

Oni su uhićeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužiteljstva za organizirani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužiteljstava Belgije i Nizozemske, Europola i Eurojusta kada je uhićeno osam osoba i zaplijenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

U akciji kojom je rukovodilo Tužiteljstvo Srbije, uhićeno je osam ljudi, dok se za preostalim pripadnicima organizirane kriminalne grupe traga, navodi se u priopćenju.

Uhićene sumnjiče za kaznena djela 'Udruživanje radi vršenja kaznenih djela' i 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', navodi se u priopćenju tog tužiteljstva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizirane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizirali transport veće količine kokaina u luku Rotterdam i dalje transport ove droge do belgijskog grada Arlon, gdje je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Nizozemske i Luksemburga, ukupno zaplijenjeno 115 kilograma te droge.

Ova organizirana kriminalna grupa je koristeći registriranu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča najprije kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamjenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji pronađene su 22 betonske ploče. U svakoj je bilo po tri paketa od 1.120 grama kokaina. Na mjestu događaja nađeno je još 37 paketa sa ovom drogom, a ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa sa 115 kilograma kokaina.

Ova organizirana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko Njemačkog špediterskod poduzeća trebalo da distribuira do njemačkog grada Trier, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje, dodaje se priopćenju Tužiteljstva.