PREBACIVANJE KOKAINA Među uhićenima u Nizozemskoj je i sin bivšeg nogometnog izbornika Srbije

PREBACIVANJE KOKAINA Među uhićenima u Nizozemskoj je i sin bivšeg nogometnog izbornika Srbije

Damjan Roganović i Dušan Petković uhićeni su u Amsterdamu kao članovi organizirane kriminalne grupe zbog šverca 115 kilograma kokaina.

Otac osumnjičenog Petkovića bio je čuveni Ilija Petković, slavni jugoslovenski nogometaš i izbornik nogometne reprezentacije Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2006. godine u Njemačkoj, na koji je stariji Petković vodio i svog sina kao reprezentativca, navode beogradske 'Novosti'.

Oni su uhićeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužiteljstva za organizirani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužiteljstava Belgije i Nizozemske, Europola i Eurojusta kada je uhićeno osam osoba i zaplijenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

U akciji kojom je rukovodilo Tužiteljstvo Srbije, uhićeno je osam ljudi, dok se za preostalim pripadnicima organizirane kriminalne grupe traga, navodi se u priopćenju.

Uhićene sumnjiče za kaznena djela 'Udruživanje radi vršenja kaznenih djela' i 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', navodi se u priopćenju tog tužiteljstva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizirane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizirali transport veće količine kokaina u luku Rotterdam i dalje transport ove droge do belgijskog grada Arlon, gdje je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Nizozemske i Luksemburga, ukupno zaplijenjeno 115 kilograma te droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova organizirana kriminalna grupa je koristeći registriranu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča najprije kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamjenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji pronađene su 22 betonske ploče. U svakoj je bilo po tri paketa od 1.120 grama kokaina. Na mjestu događaja nađeno je još 37 paketa sa ovom drogom, a ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa sa 115 kilograma kokaina.

Ova organizirana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko Njemačkog špediterskod poduzeća trebalo da distribuira do njemačkog grada Trier, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje, dodaje se priopćenju Tužiteljstva.