VIŠE OD 100 KG KOKAINA Policijska akcija u više država, među uhićenima i državljani BiH i Srbije

Kokain zapljena Belgija

Državljani Srbije, za koje se vjeruje da su dio dobro organizirane kriminalne grupe, uhićeni su u Belgiji, Nizozemskoj i Luksemburgu, a zaplijenjeno je i više 100 kilograma kokaina, čija ulična vrijednost se procjenjuje na više od 10 milijuna eura.

Uhićenje i zapljena sprovedeni su u koordiniranoj međunarodnoj akciji sigurnosno - informativne agencije, MUP-a Srbije i tužiteljstva, u suradnji sa sigurnosnim službama iz nekoliko država EU u Belgiji, navodi Telegraf.

Kokain zapljena Belgija

Kako Telegraf.rs saznaje, u akciji u Nizozemskoj uhićeni su D. R. (28) i D. P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i određen iznos novca za koji se sumnja da je nastao izvršenjem kaznenih djela.

U Belgiji i Luksemburgu uhićeni srpski državljani S. K. (36), Đ. D. (32), J. V. (33), jedna nepoznata osoba, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Prema prvim informacijama, droga je zaplijenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali sakriti kokain u betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Kokain zapljena Belgija

Na teritoriji Beograda uhićen je državljanin Srbije V. V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz kaznenu prijavu biti priveden nadležnom tužiteljstvu.

Policija nastavlja sa koordiniranim radom na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organiziranane kriminalne grupe.