POLICIJA UHITILA VOJNIKE U MOSTARU Evo što je sve kod njih pronađeno, oglasilo se i ministarstvo obrane

Zapljena oružje MUP HNŽ
MUP HNŽ

Protekle subote (2.3.2024.) na području Mostara privedena su dva aktivna pripadnika Oružanih snaga (OS) Bosne i Hercegovine (BiH) zbog dilanja drogom.

Iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) priopćeno je kako su službenici Sektora kriminalističke policije - odjela za posebne namjene lišili slobode T.T. (1994.) iz Mostara i RR. (1999.) iz Čapljine. 

Oni su lišeni slobode na magistralnoj cesti M-17 u naselju Ortiješ. Kako Hercegovina.info saznaje, ova dva pripadnika OS BiH su u vrijeme privođenja bili na dužnosti, ali ne i na svom radnom mjestu - u krugu vojarne u Rodoču.

Ova dva mlada vojnika su inače na dužnosti trebali biti u krugu vojarne, međutim policijski službenici su ih uhvatili da tijekom radnog vremena dilaju drogu izvan radnog mjesta, ovog puta u Ortiješu.

Portal Hercegovina.info je ovim povodom tražio očitovanje Ministarstva obrane BiH, iz čijeg Ureda za informiranje smo dobili sljedeći odgovor: "Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 4. pješadijske brigade, incijala R.R i T.T uhićeni su u subotu od strane pripadnika Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Protiv imenovanih pripadnika OS BiH će biti provedena istraga, te sve druge radnje u skladu sa odredbama Zakona o službi u OS BiH (br. 88/05 od 20.12.2005.) i Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku (broj: 10-02-3-1460-8/21 od 23.08.2021. godine)", potvrđeno je iz nadležnog ministarstva za Hercegovina.info.

Od T.T. je oduzeto pet pvc vrećica sa nepoznatom biljnom materijom, dvije pvc vrećice sa grudvastom nepoznatom materijom, osam komada nepoznatih tableta raznih boja i dva mobitela. Od R.R. je oduzet mobitel i 1,5 tableta sive boje.

Po usmenim naredbama Općinskih sudova u Čapljini i Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine navedenih osoba u mjetu Klepci i u Ortiješu. U kući u kojoj živi T.T. pronađene su dvije staklene tegle s nepoznatom biljnom materijom, metalna mrvilica i pribor za izradu paketića za prodaju.

U kući u kojoj živi R.R., policija je pronašla i zaplijenila dvije automatske puške, veću količinu streljiva različitog kalibra i okvire za streljivo, a prilikom pretresa automobila koji se nalazio kod vojarne u Rodoču zaplijenjeno je: 81 komad nepoznatih tableta raznih boja, digitalna vaga i pribor za izradu paketića, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

O svim ovim događajima upoznat je postupajući tužitelj.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.