AKCIJA U MOSTARU I ČAPLJINI Policija privela dva aktivna vojnika zbog dilanja drogom

Zapljena oružje MUP HNŽ
MUP HNŽ

Pripadnici Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije (SKP) MUP Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) su tijekom današnjeg dana na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, sproveli operativnu akciju na podučju grada Mostara i Čapljine sa ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga. 

Ovom prilikom slobode su lišene dvije osobe i to T.T. (1994.) iz Mostara i R.R. (1998.) iz Čapljine.

Prilikom lišenja slobode kod njih su pronađene sljedeće nedozvoljene materije: suha zeljasta tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu speed, te tablete koje asociraju na opojnu drogu ecstasy.

Zapljena droga MUP HNŽ

Na osnovu usmenih naredbi za pretresanje općinskih sudova u Mostaru i Čapljini izvršeni su pretresi kuća i objekata koje koriste osumnjičene osobe, kao i pretres jednog vozila kojeg su koristili osumnjičeni. 

U pretresima kuća i prostorija koje koriste osumnjičeni su pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme i određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na opojnu drogu ecstasy.

Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sa događajem je upoznat postupajući tužitelj županijskog tužiteljstva HNŽ, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Zapljena oružje MUP HNŽ