OTKRIVAJU SE DETALJI Prije nego je ubijen, bacio je bombu na kuću policajca, a onda je bježao od policije i pucao na njih

Policija specijalci Crna Gora
Vijesti.me

Podgoričanin Fadil Koljenović ispalio je više hitaca iz pištolja ka četvorici policajaca koji su jučer krenuli da ga uhite, nakon čega su i oni potegli oružje. Prvo su ispalili hice upozorenja, a kada ih je Koljenović nanišanio, pucali su u tog Podgoričanina.

Od posljedica ranjavanja preminuo je u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, oko podneva. Razmjeni vatre prethodila je jurnjava ulicama Konika, ispričalo je za portal 'Vijesti' više očevidaca.

Inspektori su ka kući Koljenovića krenuli nekoliko sati nakon što su jučer ujutro, oko 5:30 sati, u dvorište kuće njihovog kolege Eće Mervana, bačene dvije ručne bombe - od kojih je jedna eksplodirala i pričinila materijalnu štetu.

Podgorička policija već u prvim satima istrage identificirala je dvojicu počinitelja - Koljenovića i Beranca Radovana Aletića. U međuvremenu, Aletić je policijskim inspektorima priznao da je, sa sada pokojnim Koljenovićem, bacio bombu u dvorište inspektora Odsjeka za suzbijanje obiteljskog nasilja, priopćeno je za crnogorski portal 'Vijesti'.

Izvor tog medija iz istrage nije priopćio je li Beranac pričao o motivu bombaškog napada. Nakon što je policija jučer, nešto prije podneva, utvrdila tko je u Ulici VIII Crnogorske udarne brigade bacio dvije ručne bombe ispred kuće Mervana, inspektori su krenuli nepunih kilometar dalje u isto naselje - do kuće Koljenovića u Ulici španskih boraca na Koniku.

Koljenović se oglušio o upozorenje inspektora i krenuo ka Ulici Koste Racina, potežući pri tom pištolj, kazao je sugovornik 'Vijesti' uključen u istragu. Iako je u blizini bilo mještana i prolaznika, on je, tvrde izvori 'Vijesti', počeo pucati u njihovom smjeru, ispalivši više hitaca. Policija je uzvratila i ranila Koljenovića, te je prebačen u bolnicu u kojoj je podlegao od zadobivenih ozljeda.

Braću Koljenović s Konika policija je tijekom dva desetljeća nebrojeno puta uhićivala - što zbog sitnih prestupa, ali i zbog teških kaznenih djela - ubojstva, trgovine drogom, razbojništava, pljački, zelenaštva, nasilničkog ponašanja ...

Koljenovići su počesto imali i sukob sa službenicima policije, koje su napadali tijekom pretresa njihove kuće ili prilikom uhićenja i privođenja ...

Jedan od braće Koljenović prije više od dva desetljeća nožem je ranio policajca Lj. K. koji je bio na zadatku, zbog čega je kasnije uhićen i osuđen zbog pokušaja ubojstva i napada na službenu osobu u vršenju službene radnje.

Ubijeni Fadil i brat Ferat Koljenović uhićeni su početkom siječnja 2021. godine zbog prijetnji službenicima Uprave policije, navode 'Vijesti'.

Oni su na Facebook profilu objavili video snimak na kom su iznijete uvrede i prijetnje rukovoditelju Postaje kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata S. K. i inspektoru u toj postaji D. Lj., kao i članovima njihovih obitelji.

Fikret Koljenović, brat ubijenog Fadila, osuđen je na 13 godina zatvora jer je utvrđeno da je, 22. rujna 2011. godine u kavani na Koniku ubio Esada Agovića. Fikret i Ferid Koljenović uhićeni su prije ubojstva u akciji 'Trio' kada je policija uhitila više osoba zbog sumnje da se bave trgovinom droge.

U travnju 2021. godine jedan od braće - F. K. (46), kako tvrde nadležni, izvršio je samoubojstvo skokom sa četvrtog kata Kliničkog centra u Podgorici, gdje je dan ranije iz spuškog zatvora u pratnji stražara doveden na bolničko liječenje.