OKUPIO IH MALOLJETNIK Privedene još četiri osobe koje su od Sarajlije htjeli uzeti 30 000 KM

Gacko, krađa, banka, račun, MMF, Korona zakon, Vijeće ministara, Novac, tužiteljstvo, utaja poreza, istraga, novčane kazne , inspekcija, revizija, iznuda, Sarajevo, policija, uhićenje, depozit, Centralna banka BiH, štednja, FBIH, raspodjela novca, 2022.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije (SŽ), pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ su nastavljajući rad na rasvjetljavanju kaznenog djela iz članka 340. (Udruživanje radi činjenja kaznenih djela), a u vezi sa kaznenim djelom iz članka 295. (Iznuda) KZ F BiH, izvršenog na štetu A.A. iz Sarajeva, uhitili su još četiri člana bande koja ja 'pala' u naselju Koševo, a za još jednim se traga. 

Iz MUP-a SŽ je priopćeno da su jučer uhićeni M. F. (25), rođen u Bugojnu, B. B. (20) rođen u Sarajevu i K. Z. (23), rođen u Berlinu, svi nastanjeni u Sarajevu i jedna malodobna osoba nastanjena u Sarajevu, dok je za još jednom osobom raspisana potraga, objavio je 'Dnevni avaz'.

"Navedene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ. Dana 15.2.2022.godine, osumnjičeni će uz službeni izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predati u nadležnost Županijskom tužiteljstvu", priopćeno je iz MUP-a SŽ.

"Osumnjičeni će biti zadržani 24 sata, a nakon što budu ispitani, postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim mjerama", kazala je za 'Avaz' glasnogovornik tužiteljstva SŽ Azra Bavčić.

Dio grupe uhićen je u četvrtak na Koševu, nakon što su od Sarajlije A. A., prijeteći da će mu ubiti sina, pokušali iznuditi 30.000 KM. Sina od A.A. su nagovorili da ocu slaže kako je upao u probleme s drogom, te da je dužan vratiti novac, a grupa koju je okupio maloljetnik je željela iskoristiti priliku da se domogne novca.