MUP RS Jučer uhićeni suspendirani zapovjednik 'specijalaca' dobio je otkaz u MUP-u

MUPRS pretres
MUP RS

Suspendirani zapovjednik Jedinice za podršku Policijske uprave Gradiške uhićen u akciji 'Storage 2' Dragan G. dobio je otkaz u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske, priopćeno je iz MUP-a RS.

"Disciplinska komisija Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske okončala je jučer disciplinski postupak protiv policajca Policijske uprave Gradiška D.G., te ga oglasila disciplinski odgovornim za težu povredu dužnosti 'Zloupotreba ili prekoračenje ovlaštenja' za koji mu je izrekla disciplinsku mjeru prestanak radnog odnosa", navodi se u priopćenju, prenose 'Nezavisne novine'.

Dragan G. je suspendiran 8.5.2019. godine rješenjem načelnika PU Gradiška, a na osnovu ranije pokrenutog unutarnjeg i disciplinskog postupka. 

Podsjećamo, on je jučer lišen slobode od strane policijskih službenika MUP-a Srpske u akciji 'Storage 2'.

Inače, uhićeni u akciji'Storage 2' koji su osumnjičeni za trgovinu droge i oružja te krijumčarenje ljudi, njih 20 predati su u nadležnost Tužiteljstva BiH. U akciji je između ostalog pronađena je i improvizirani laboratorij za uzgoj droge, a od osumnjičenih je oduzeto 11 automobila.

U akciji po naredbi Tužiteljstva BiH, pripadnici MUP-a RS i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  pretresli su više od 50 lokacija na području Banja Luke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

U pretresima je kako saznaju 'Nezavisne novine' u Gradišci pronađena improvizirani laboratorij za uzgoj droge s pratećom opremom, a oduzeti su i skoro 100.000 KM u različim valutama, četiri puške, dva pištolja, streljivo. Također su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i memoriski uređaji.

Neslužbeno se saznaje da su u Gradišci uhićeni: Aleksandar V. (47), Filip M. (30) Goran G. (39), Dražen K. (48), Dragoslav R. (58), Darko V. (50), Kostadin B. (29), Veljko U., Savo D. (35), Nikola I. (41), Mladen G. (43), Saša V. (31) i Goran V. (56) i njihov sugrađanin  suspendirani pripadnik policije Dragan G. (41).

Također su uhićeni Radoslav (65)  i Saša N. (38) iz Srpca, Banjalučanin Nebojša T. (41), Radivoje L. (34) iz Laktaša te Dario T. (33) iz Novog Grada. Policiji se predao i Predrag S. koji je obuhvaćen ovom akcijom. Osumnjičene u akciji terete da su drogu nabavljali iz Albanije i Crne Gore te je krijumčarili u BiH i dalje u zemlje Europske unije.