Maloljetnik osumnjičen za ubojstvo Zeničanke Antonije

Lisice dijete
Ilustracija

Kako smo već informirali javnost, dana 19.3.2022. godine, u 16:25 sati, dežurna služba Policijske postaje Centar u Zenici, obaviještena je da je u ulici Poglavnica, u obiteljskoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, B.A. (1966.), iz Zenice. 

Odmah nakon zaprimljene dojave na mjesto događaja je upućena policijska patrola koja je potvrdila točnost prijave, te osigurala mjesto događaja do dolaska očevidne ekipe, navodi Zenicablog.

Obdukcijom, koja je izvršena u JKP 'Komemorativni centar' d.o.o. Tuzla, utvrđeno je da je smrt osobe nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog ozljedom na vratu, nakon čega su poduzimane intenzivne aktivnosti službenika Sektora kriminalističke policije, u skladu sa nalozima i uputama dežurnog županijskog tužitelja koji je sve vrijeme direktno nadzirao i usmjeravao radnje koje su poduzimane na utvrđivanju okolnosti pod kojim je nastupila smrt osobe.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, pronađena je i lišena slobode maloljetna osoba K.S., iz Zenice, koja se sumnjiči da je izvršila navedeno kazneno djelo. 

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja kaznenog djela za koje se tereti, osoba K.S. će biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'Ubojstvo' iz članka 166. stav 2 Kaznenog zakona Federacije BiH. 

Kako je utvrđeno provedenom istragom, motiv ovog ubojstva je bilo koristoljublje. Kako Zenicablog navodi, prema neslužbenim saznanjima, ubijena je 56-godišnja Antonija Balta.