DVOJICA UHIĆENIH Na selu napravili laboratorij, pa im je policija zaplijenila 62 kg skunka

Zapljena skunka akcija Armagedon Gradiška
Srna

U akciji 'Armagedon' u selu Mačkovac kod Gradiške zaplijenjena su 62 kilograma skunka čija se vrijednost procjenjuje na 250.000 KM, a uhićene su dvije osobe iz ovog grada čiji su inicijali S.T. i M.M., rečeno je iz gradiške Policijske uprave.

Na konferencija za medije u Policijskoj upravi Gradišci priopćeno je da je u jučerašnjim pretresima kuće i pomoćnog objekta koje koristi S.T. pronađena 151 stabljika koje svojim izgledom asociraju na skunk prosječne visine između 50-90 centimetara, te da je droga bila namijenjena za tržište EU.

U akciji koja su proveli pripadnici gradiške Policijske uprave i Uprave MUP-a za teški i organizirani kriminal utvrđeno je da se S.T. neovlašteno priključio na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristio električnu energiju.

U pretresu su izuzete i UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači zraka, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na mjestu pretresa. Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, piše Srna.

O akciji se priopćenje oglasio i MUP-a Republike Srpske (RS) iz kojeg je precizirano da će tijekom dana, po završetku kriminalističke obrade osobe lišene slobode uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima 'Neovlaštena proizvodnja i promet droga' i 'Krađa energije' biti provedene u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka na dalje postupanje.

Službenici Policijske uprave Gradiška u narednom razdoblju nastavljaju sa provođenjem pojačanih aktivnosti s ciljem otkrivanja i suzbijanja kaznenih djela i prekršaja iz navedene oblasti.

Saša T. (47) i Miroslav M. (44) iz Gradiške, koji su uhićeni nakon pljenidbe 62 kilograma skunka, sprovedeni su tijekom popodneva u Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci, rečeno je Srni u tužiteljstvu.

Zapljena skunka akcija Armagedon Gradiška

"Dvije osumnjičene osobe sprovedene su na ispitivanje postupajućem tužitelju u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka. Nakon ispitivanja, tužitelj će odlučiti o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena", priopćeno je iz Okružnog javnog tužiteljstva.

Iz Tužiteljstva navode da su osumnjičeni od 5. siječnja do 8. svibnja u mjestu Bok Jankovac u Gradišci zajedno, po prethodnom dogovoru, u pomoćnom objektu kuće koje koristi prvoosumnjičena osoba nabavili opremu i sjemena, te zasadili i uzgojili opojnu drogu skunk.

Policijska uprava Gradiška dostavila je izvještaj protiv Saše T. (47) i Miroslava M. (44) zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'. Saša T. se sumnjiči i za kazneno djelo 'Krađa električne energije'. "Izvještaj je dostavljen i protiv osobe inicijala D.L. iz Gradiške koja nije dostupna organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu", dodaju iz Tužiteljstva.

U pretresu koji su izvršili pripadnici Policijske uprave Gradiška u suradnji sa Okružnim javnim tužiteljstvom Banjal Luka, a po naredbi nadležnog suda, privremeno je oduzeta 151 stabljika ukupne mase oko 62 kilograma.