AKCIJA U SARAJEVU Uhićene tri osobe koje su osumnjičene za sudjelovanje u ubojstvu Kenina Lukača

Ubojstvo Sarajevo Kenin Lukač
Dnevni avaz

Policija Sarajevske županije je nakon potrage uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom K. L. iz Sarajeva. Uhićene su osobe inicijala A.M., S. A., i V. V., svi iz Sarajeva. 

Oni su locirani i pronađeni na lokalitetu sarajevskog naselja Stup, područje općine Ilidža.

Nakon toga su opkoljeni od strane policijskih službenika i potom, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uhićeni, priopćeno je iz MUP SŽ.

Kako javljaju mediji policija SŽ je uhitila tri osobe koja se dovode u vezu s ubojstvom Kenina Lukača. Riječ je o Asmiru Murtoviću, Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću, prenosi Fena.

Policija je danas ranije objavila da je radeći na rasvjetljavanju i dokumentiranju ubojstva Kenina Lukača, u petak pretresla stan u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad, a koji, između ostalog, koristi A. A. (1983.) iz Sarajeva. Pronađena je veća količina oružja i droge.

Riječ je o Amiru Adiloviću koji je tom prilikom uhićen i koji je rođak Seada Adilovića, javlja N1. 

To ubojstvo je povezano s nedavnom likvidacijom Mehmeda Ramića također na Pofalićima, a nakon kojeg je osumnjičeni ubojica Adel Kabaš pobjegao od policije i postoji vjerovatnoća da se nalazi izvan granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je važno istaknuti da je nakon vjenčanja uzeo prezime supruge.

Asmir Murtović, za kojim je u petak raspisana potraga, je navodno brat Adela Kabaša.