SARAJEVO Kod jednog od osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu proneđene bombe, puške, droga, raketni bacač ...

Sarajevo pretres oružje i droga
MUP KS

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenog djela 'Ubojstvo' koje se dogodilo 20. siječnja na području općine Novo Sarajevo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (MUPSŽ) su u petak, na osnovu prikupljenih saznanja i dokaza, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, izvršili pretres stana u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo, a kojeg, između ostalog, koristi A. A. (1983.) iz Sarajeva.

Tom prilikom je u stanu pronađena veća količina oružja, droge i streljiva, koja je oduzeta, i to: dvije ručne bombe, jedan raketni bacač, devet pušaka, dva pištolja, 1.067 komada metaka raznog kalibra, dva prigušivača, 525 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu 'marihuanu', 40 grama praškaste materije asocira na drogu 'kokain', 370 grama praškaste materije koja asocira na 'heroin', 1.150 grama materije koja asocira na drogu 'Speed', tri digitalne vage, dvije mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje. 

A. A. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' i 'Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa'. A.A. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ, te će se nad njim tijekom dana nastaviti kriminalistička obrada.

Istog dana policijski službenici izvršili su pretres još jednog stana u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određen iznos novca za koji se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubojstvo, a koji novac je protupravno stekao izvršenjem kaznenih djela, objavila je Fena.

Pored A. M. za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identificirali još dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim kaznenim djelom 'Ubojstvo' i za njima je, također, raspisana potraga. Radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ nastavljaju dalji rad na dokumentiranju kaznenih djela, te pronalasku osoba koja se dovode u vezu sa ubistvom K. L., priopćeno je iz Uprave policije MUP-a SŽ.