BOŽINOVIĆ "Radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje"

teška prometna nesreća,poljaci,autobus,tragedija
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na autocesti A4 u smjeru Zagreba došlo je do teške prometne nesreće autobusa. Poginulo je najmanje 11 ljudi, a najmanje je 25 teže ozlijeđenih. Neslužbeno, preminula je i dvanaesta osoba. 

Do nesreće je došlo oko 5:40 na 62. kilometru autoceste A4 u smjeru Zagreba između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. S ceste je sletio autobus poljskih registarskih oznaka.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je u bolnici preminula još jedna osoba te da je sada broj umrlih u nesreći dvanaest, prenosi Index.

"Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje", rekao je Božinović. 

"11 osoba je preminulo na licu mjesta", rekla je Maja Grba Bujević. 

Kaže kako postoji mogućnost da je još netko zarobljen pod autobusom, no da je, koliko je to bilo moguće, bus pregledan i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i popis putnika.

Božinović kaže da su u busu bila 43 putnika. 

"Što se policijskog posla, u tijeku su izvidi", rekao je Božinović. 

Na pitanje o tome koliko je bilo vozača te jesu među ozlijeđenima rekao je: "To spada u one informacije koje se još utvrđuju". 

"Prema onome što su ljudi na terenu mogli uočiti, nije bilo djece. Prema svemu onome što smo mogli utvrditi, tamo nije bilo djece", kazao je.