ŽZH "Uvodimo restriktivne mjere ukoliko se bolnica nastavi puniti ovim tempom, cijepljeni građani mogu dobiti QR code"

Doktorica Andrea Jurić
Hercegovina.info

Ukoliko se Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar nastavi puniti oboljelim od koronavirusa tempom kojim to čini posljednji dana, Županija Zapadnohercegovačka primorana će biti uvesti restriktivne mjere, kazala je to danas za Hercegovina.info ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo te županije dr. Andrea Jurić

"Želimo apelirati na stanovnike Županije Zapadnohercegovačke, ali i cijele Hercegovine da počnu obzirnije provoditi protuepidemijske mjere. U posljednjih nekoliko dana imamo pojačano punjenje teški oblika korone prema SKB Mostar. U slučajevima imamo većinu oni koji nisu cijepljeni niti jednom dozom i koji nisu ranije preboljeli bolest. Nažalost, imamo i one koju su ranije preboljeli covid i to s teškim formama bolesti", kaže dr. Jurić.

Građane je pozvala na cijepljenje.

"Molimo sve da se jave u red za cijepljenje pripadajućem domu zdravlja ili županijskom Zavodu za javno zdravstvo u rudama, svakim danom od 8 do 4 uključujući i subotom. Cjepiva ima dovoljno."

Najavila je mogućnost uvođenja restriktivnih mjera.

"Ako se bolnica nastavi puniti ovakvim tempom kao što je to slučaj u posljednji nekoliko dana, onda ćemo biti prisiljeni uvoditi neke restriktivne mjere radi osiguravanja kapaciteta bolnice, odnosno da bi bolnica mola pružati sve one druge usluge koje treba pružati, a ne samo skrb o oboljelim od covida", zaključila je dr. Jurić.

Također iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH uputili važnu obavijest za sve građane koji su cijepljeni cjepivima priznatim u Europskoj uniji, a posjeduju državljanstvo Republike Hrvatske.

Svi oni trebaju poslati na ovaj  E-mail: [email protected], sljedeće podatke:

-poslati sliku RH putovnice, gdje piše i OIB broj te
-sliku potvrde o cijepljenju

Nakon toga će dobiti QR code.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.