ZVONKO ZUBAK NE MOŽE KUPITI VITEZIT Stečajna uprava prodavala državnu imovinu koja je pod zabranom

Vitezit
Žurnal

Zemljišnoknjižni ured Općinskog suda u Travniku nije ponovio greške stečajnog suca Ive Žabića i Županijskog suda Novi Travnik. Ovaj Ured odbio je upisati vlasništvo nad imovinom Vitezita kupcu „WDG Promet“ iz Zagreba. Zaključili su da je Rješenje o dosudi prepuno zakonski neprovedivih detalja, od površina parcela pa do razlika između starih i novih premjera od čak 16924 m2, javlja Žurnal.

Isto tako Zemljišnoknjižnom uredu nije dostavljena potvrda o plaćenom porezu, a na veliki broj katastarskih čestica postoji upisana zabilježba, koja mora biti prethodno izbrisana.

No najvažnija stavka, o čemu je Žurnal nekoliko puta pisao jest to što imovina koju je stečajna uprava Vitezita prodala uopće nije upisana kao vlasništvo ove tvrtke! Vitezit je u zemljišnim knjigama upisan samo kao korisnik. Pojednostavljeno, stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović, stečajni sudac Ivo Žabić te Odbor povjeritelja predvođenih predsjednikom Adilom Lozom prodavali su državnu imovinu koja je pod zabranom prodaje!

Riječ je o 1,3 milijuna m2 građevinskog zemljišta s objektima i infrastrukturom prodanih za samo 10,5 milijuna maraka.

Vitezit

Kako će navedeni sve obećano, a neispunjeno opravdati vlasniku „WDG Promet“ Matiasu Zubaku i njegovom ocu Zvonku Zubaku koji u pozadini svime upravlja, njihov je problem. Nije nemoguće da sada bude poništen cijeli postupak, novac vraćen, a prodaja bude ponovljena. Kako je sada jasno da je u pitanju državna imovina, upitna je prodaja imovine Vitezita u još dva LOT-a, ali i 280 tisuća m2 zemljišta koje je lokalni tajkun Drago Kafadar otkupio po bagatelnoj cijeni od radnika Vitezita koji su isto dobili umjesto neisplaćenih plaća. 

Veće probleme Zubakovi trenutno imaju sa sve intenzivnijom istragom u nekoliko zemalja zbog pronevjere raznih aktera više od 36 milijuna eura namijenjenih nabavci naoružanja. Ministarstvo obrane Ukrajine potvrdilo je istragu protiv pet službenika, te tvrtke „Lviv Arsenal“.

Vitezit

U lancu te korupcijske afere, o čemu je Žurnal pisao, a sada i brojni svjetski mediji, jest i Zubakova tvrtka „WDG Promet“, koja je primila višemilijunski avans, no naoružanje nije isporučeno Ukrajini.

U lancu te korupcijske afere, o čemu je Žurnal pisao, a sada i brojni svjetski mediji, jeste i Zubakova tvrtka „WDG Promet“, koja je primila višemilijunski avans, no naoružanje nije isporučeno Ukrajini.