'ŽURNI' PREDMET Tužitelji u slučaju premlaćivanja Enise Klepo na odmoru do sredine rujna

Enisa Klepo

U predmetu Enise Klepo, djevojke koju je brutalno pretukao vlasnik hotela Jablanica ne događa se ništa. Već je mjesec dana da su tisuće ljudi izašle na ulicu u Jablanici i tražile pravdu za Enisu, no pravda u BiH inače, a čini se ni u ovom predmetu, ne žuri prema običnom čovjeku.

Tužiteljstvo HNŽ-a predmet je proglasilo prioritetnim, no kako saznajemo iz više izvora postupajuća tužiteljica koja je zadužila predmet vraća se tek sredinom rujna na posao, i to bi bilo to što se hitnosti tiče.

Podsjetimo, Enisa Klepo u područnom uredu Konjic Tužiteljstva HNŽ saslušana je 11. kolovoza, a nakon što ju je prvi kolovoza pretukao vlasnik hotela Amir Džafić. Zadao joj je teške tjelesne povrede, uslijed kojih je mogla ostati bez vida. Oko je sačuvano, no posljedice će imati cijeloga života. Pretučena je nakon što je najavila da neće više raditi, a tražila zadnju plaću za srpanj. Nemili događaj uznemirio je regiju, te su građani izašli na ulice da daju podršku Enisi.

Slučaj Enisa Klepo preslik je društvenog stanja u BiH. Mlada pravnica radila je na recepciji hotela za mizernu plaću, što govori o njezinoj skromnosti i volji da radi posao za koji je prekapacitirana, kako bi mogla živjeti u svom rodnom kraju. S druge strane državne službe pune su stranačke rodbine koja je potkapacitirana za posao koji radi.

Enisa je trenutačno nezaposlena, a od aktualnog političkog establišmenta ima pokoji selfi, koji je opet otišao tom političkom establišmentu u prilog. Pravdu čeka.