ZLOČIN I KAZNA Sarajevskoj influenserici koja se hvalila brzom vožnjom oduzeta vozačka i izdana kazna od 400 KM

adna helić

Sarajevska influenserica Adna Helić objavila je na svom Instagramu snimku bahate vožnje preko dozvoljenog ograničenja brzine kroz naselje Halilovići u Sarajevu te izazvala brojne reakcije u javnosti.

Prema videosnimci koju je Helić objavila vidi se kako je brzinom od 108 kilometara na sat vozila kroz sarajevsko naselje gdje je ograničenje 60. Tim povodom jučer je reagirala i Sanela Klarić, zastupnica u Skupštini ŽS.

"Otvoreno hvaljenje nesavjesnom vožnjom javni je šamar i ponižavanje i građana, ali i policije. Očekujemo da policija hitno reagira i javno obznani što je točno uradila u ovom slučaju. Očigledno je da snimanje i objavljivanje samog sebe u prekršaju govori da ne postoji strah od sankcije. Moramo sebi priznati da je sustav sankcioniranja prometnih prekršaja zakazao i da je povjerenje građana u njega izgubljeno. Pozivamo policiju da što prije vrati izgubljeno povjerenje", navela je Klarić.

A onda je stigla i reakcija ministra unutrarnjih poslova ŽS Admira Katice u kojoj je istakao kako najoštrije osuđuje nedozvoljeno ponašanje u prometu, a posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama.

"Želim istaknuti da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagirala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršitelja izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM".

MUP ŽS intenzivno primjenjuje smjernice o poboljšanju sigurnosti u prometu koje uključuju i pojačane preventivne i represivne mjere, povećan broj policijskih službenika na terenu, kao i pojačan rad Jedinice interventne policije i jedinice za sigurnost prometa. U ovoj godini osigurali smo i dodatnih 1,5 milijuna maraka u proračunu za nabavku novih radarskih sustava kojima ćemo povećati sigurnost u prometu i proširiti sustav stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na cestama u ŽS. Na taj način ćemo efikasnije suzbijati i sankcionirati prekršaje u prometu", naveo je ministar Katica.