Zatvorski čuvar KPZ Mostar predao se policiji u Širokom

zatvor mostar

Zatvorski čuvar KPZ Mostar Ilija Milićević u pratnji odvjetnika predao se širokobriješkoj policiji, saznaje Hercegovina.info

Tridesetdvogodišnji Širokobriježanin se sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

MUP ŽZH je, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu prije četiri dana izvršio pretragu obiteljske kuće, okućnice,  pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M.(32) iz mjesta Biograci, Široki Brijeg, kojom prilikom je pronađena i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

"I.M. je od tada nedostupan policiji, a isti je danas u 10.50 sati dobrovoljno pristupio u službene prostorije PU Široki Brijeg u pratnji s odvjetnikom. I.M. je lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela. Po kompletiranju predmeta protiv I.M.(32) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenim gore navedenim kaznenim djelima", priopćio je MUP ŽZH.