ŠIROKI BRIJEG Počelo suđenje zatvorskom čuvaru kod kojeg je nađena droga i oružje

Mostar, zatvor, Romeo Zelenika, mostarski zatvor, pretres, kpz mostar, Dominik Ilijašević Como, Mostar, zatvor

Na Općinskom sudu u Širokom Brijegu jučer je započelo suđenje Iliji Milićeviću, a zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i to dok je bio zatvorski čuvar KPZ Mostar, a o čemu smo ranije pisali. 

Saslušana su dva svjedoka i vještakinja za drogu, a dokaze je izvodilo Tužiteljstvo ŽZH.  

Nastavak glavne rasprave u ovom predmetu zakazan je za 22. siječnja 2024. Saslušat će se još jedan svjedok i vještak za balistiku, a vezano za oružje koje je pronađeno prilikom pretresa. 

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Ilije Milićevića (1990.) zbog kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. 

Optuženi Ilija Milićević se tereti da je 12. studenog 2022. godine u obiteljskoj kući u Biogracima b.b., Široki Brijeg, držao tri prozirne pvc vrećice s ukupno 165,295 grama marihuane, dvije digitalne vage na kojima su pronađeni tragovi marihuane i kokaina, tri automatske puške i više komada streljiva. 

Općinski sud u Širokom Brijegu je na temelju prikupljenih i dostavljenih dokaza 14. srpnja 2023. godine potvrdio optužnicu.