ZADRŽAVANJE DO 15 MINUTA Kreću radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja

ZADRŽAVANJE DO 15 MINUTA Kreću radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja
hercegovina.info

J.P. Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo obavjestilo je sve sudionike u prometu da u ponedjeljak, 8. veljače započinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja i da na ovom dijelu magistralne ceste Sarajevo-Mostar stupa na snagu naizmjenični režim prometa.

Kako je još ranije pojašnjeno, promet kroz tunel Crnaja odvijat će se naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. U Cestama Federacije BiH ističu da će prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 minuta.

S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata, s tim da su potpune obustave prometa predviđene u intervalu od 23 sata navečer do 5 sati ujutro, uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije kojima će prolaz biti omogućen i u ovom razdoblju, prenosi Fena.

U razdoblju 1.6. – 30.9. radovi će biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.

Važno je naglasiti da su radi što boljeg i pravovremenog informiranja vozača, s obje strane tunela Crnaja instalirane kamere BiHAMK-a, putem kojih se može u svakom trenutku provjeriti stanje odvijanja prometa na ovoj dionici magistralne ceste Sarajevo-Mostar.