Večeras se obustavlja promet na M-17

Tunel Crnaja cesta promet
hercegovina.info

Kolnik je jutros pretežno mokar ili vlažan, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona.

Zbog niske temperature moguće je formiranje poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se dionice: Gračanica-Tuzla-Zvornik, Ključ-Sanski Most-Prijedor i Ripač-Bihać-Izačić. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Od večeras, u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) obustavlja se saobraćaj u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica. Tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na magistralnoj cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćili su iz BIHAMK-a.