Za sada nema online nastave, odlučit će svaka županija posebno

Prazna učionica škola klupe
hercegovina.info

Vlada Federacije BiH danas zasjeda u Mostaru, a glavna tema je povećan broj novozaraženih koronavirusom. Kako saznaje hercegovina.info, odluka o uvođenju online nastave ostaje na županijama, koje će zasebno donositi odluku o eventualnom prelasku na online model. Već su ranije neke od njih najavile kako se ne žele vraćati na ovaj oblik nastave, prije svega Županija Zapadnohercegovačka.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i dalje smatra da su trenutačne mjere adekvatne i da ponovo mogu dati dobre rezultate, ali da je nophodno poštivanje istih, te je nužno i žurno upostaviti adekvatniji nadzor nad provedbom isti. Ponovio je to prigodom cijepljenja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru i federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, uputivši se odmah nakon cijepljenja na sjednicu Vlade koja se održava u Mostaru. 

Podsjetimo, restiktivnije mjere stupile su na snagu u Federaciji 10.11.2020 kad je epidemiološka situacija bila znatno pogoršana i tada su prijavljene najveće brojke: od broja zaraženih, broja hospitaliziranih, te broja smrtih ishoda.  6. studenog 2020. evidentirano je najviše zaraženih od početka epidemije u jednom danu u F BiH i taj broj je iznosio 1297. 

Najava da bi nastava mogla preći na online model uzbunila je roditelje, te su roditeljske udruge najavili masovne provjede. Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Nermin Avdić jučer je kazao da je epidemiološka situacija u županiji pogoršana, te da će se, ako se ovako nastavi, morati na online. Međutim za sada od toga nema ništa. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.