NEMAJU SE ČIME GRIJATI Sveučilište iz BiH prelazi na online nastavu

pelet

Senat Univerziteta u Bihaću odlučio je da se zbog nedostatka energenata nastava na Tehničkom fakultetu izvodi online, a osim tog fakulteta prelazak na online nastavu iz istog razloga najavila je i JU Umjetnička škola "Nusret Keskin Braco".

Na ovu vijest reagirao je Elvedin Sedić, predsjednik kluba Vijećnika Pomak u GV Bihać, i pozvao se na svoje ranije reakcije, kada je govorio kako Vlada i Ministarstvo obrazovanja nisu osigurali pelet.

Druga vijest u posljednjih 7 dana, kako je jedna obrazovna institucija zbog nedostatka energenata prinuđena nastavni proces izvoditi u online formatu, danas dolazi s Tehničkog fakulteta, prenosi Akta.ba.

"Prije nekoliko tjedana govorio sam o činjenici da u posljednje četiri godine redovno dočekamo početak školske godine, a da pri tom odgovorni nisu na vrijeme osigurali dovoljne količine ili još gore uopće nisu osigurali energente za grijnu sezonu. Pitanje je zapravo, do kada ćemo tolerirati nečiju nesposobnost i postavljati ljude na ključne pozicije koji ustvari nisu dorasli zadatku funkcije na koju su imenovani!? Zbog toga je jako bitno da nova vlast, pored spremne strategije razvoja gospodarstva, reforme zdravstva i obrazovanja mora osigurati da na ključne pozicije budu imenovani stručni ljudi, sposobni realizirati strateške projekte i provesti reformske procese. Oni, koji ne mogu ni pelet nabaviti na vrijeme, to sigurno nisu", poručio je on.

Na njegovu objavu odgovorio je ministar obrazovanja Almin Hopovac koji je kazao kako Sedić ne poznaje funkcioniranje sustava.

"Naš narod ima jedan izraz koji glasi “prepametan”. Elvedinu Sediću netko treba objasniti tko provodi javnu nabavku za energente na UNBI. Ovaj samoprozvani “doktor” i kadar za sve ne zna ni kako je ustrojen sustav, a vodio bi USŽ. Također mu netko treba javiti da su njegove “vizije” odgojno-obrazovnog sustava već stvarnost i da Vlada Unsko-sanske županije to odavno provodi u djelo", poručio je.