VLADA HNŽ u Upravno vijeće ZZO imenovala i agronoma i predsjednika Medžlisa Mostar

ZZO HNŽ
ZZO HNŽ

Konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ kojeg je imenovala Vlada Hercegovačko–neretvanske županije održana je danas.

Temeljem rješenja o konačnom imenovanju Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ koje je donijela Vlada Hercegovačko–neretvanske županije 29. prosinca 2021. godine imenovano je devet članova Upravnog vijeća.

Prema rješenju Vlade, za predsjednicu Upravnog vijeća ZZO HNŽ imenovana je Alma Kevelj, dr.stom., te članovi, prim.mr.sc. Mario Kordić, prim.doc.dr.sci. Inga Marijanović, prim. dr. Mehmed Haznadar, dr. sc. Mile Volarić, Dragan Meter dipl.ing.agr, mr. Džafer Alić, dr. sc. Maid Pajević i Slavenka Markić, dipl. iur.

Konstituirajućoj sjednici nazočio je Ministar zdravstva, rada i soc. skrbi, dr.sc. Goran Opsenica, i direktor Zavoda, Rade Bošnjak, sa suradnicima.

Prije početka radnog dijela sjednice, članovima Vijeća obratio se direktor Zavoda, Rade Bošnjak, kazavši:

"Sve vas srdačno pozdravljam na početku Nove godine i početku rada ovoga saziva Upravnog vijeća. Nadam se da ćete uskoro steći dojam kako ste došli u ustanovu koja na pristojno uređen način funkcionira. U prethodnom mandatu i ranijim iskustvima nismo imali poteškoća koje su opterećivane naš rad, a da su izvan ukupne problematike zdravstvenog sustava. Kao direktor ovoga Zavoda maksimalno ću se zalagati da taj rad i dalje bude uspješan. Nadam se da ću steći povjerenje koje sam imao od stane ranijeg saziva Upravnog vijeća, jer smatram kako je povjerenje ključ za kvalitetno, neometano i uspješno funkcioniranje Zavoda koji ima jednu od ključnih uloga u zdravstvenom sustavu ove županije, a sve na dobrobit naših osiguranika. Također, pozdravljam dr. Gorana Opsenicu ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi i zahvaljujem mu se na interesu i vremenu koje je izdvojio kako bi nazočio današnjoj sjednici.“

Ministar dr.sc. Goran Opsenica pozdravio je novoizabrane članove Upravnog vijeća, čestitao im na izboru i zaželio uspješan rad.

"Dame i gospodo, novoizabrani članovi Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko–neretvanske županije srdačno vas pozdravljam i upućujem iskrene čestitke na imenovanju u, po meni, najznačajnije Upravno vijeće ove županije. Zavod zdravstvenog osiguranja zaslužuje dužno poštovanje jer je to, kako ja vidim, najorganiziranija i najfunkcionalnija institucija u širem okruženju zahvaljujući svojim zaposlenicima, a posebno svojim organima rukovođenja i upravljanja, donosno direktoru i Upravnom vijeću. Očekujem kako će Zavod u mandatu ovog Upravnog vijeća ovaj status ne samo zadržati već i unaprijediti. Tim povodom izražavam svoje najljepše želje za uspješan rad Upravnog vijeća pri čemu podrška Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi neće izostati“, kazao je ministar Opsenica.

Predsjednica Upravnog vijeća, Alma Kevelj dr.stom., zahvalila se direktoru Zavoda i ministru zdravstva, rada i socijalne skrbi na upućenim čestitkama istaknuvši kako joj je čast da zajedno s ostalim članovima Upravnog vijeća, Ministarstvom i Stručnom službom Zavoda radi u korist svih osiguranika ove županije istaknuvši kako vjeruje da će novoizabrani saziv Upravnog vijeća opravdati povjerenje koje mu je ukazala Vlada HNŽ. Sve nazočne pozvala je na suradnju i kvalitetan rad.

U radnom dijelu sjednice Upravno vijeće Zavoda razmatralo je i usvojilo 8 točaka dnevnog reda. Članovi Vijeća razmatrali su Poslovnik o radu i Pravilnik o naknadi za rad i naknadi materijalnih troškova predsjednika i članova Upravnog Vijeća Zavoda, Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju prvostupanjskog Liječničkog povjerenstva za upućivanje na liječenje izvan HNŽ, Informaciju o izvršenju Programa rada Upravnog vijeća Zavoda za 2021. godinu, te Program rada Vijeća za 2022. godinu.  

Sve navedene dokumente Upravno vijeće Zavoda jednoglasno je usvojilo, priopćeno je danas iz ZZO HNŽ.