MISLILI STE DA JE ELEKTROPRIVREDA NAJGORA!? Pročitajte tko sve radi u ZZO-u HNŽ-a

MISLILI STE DA JE ELEKTROPRIVREDA NAJGORA!? Pročitajte tko sve radi u ZZO-u HNŽ-a
hercegovina.info

Kada je posrijedi zapošljavanje rodbine HDZ-ovaca često se spominje i piše o Elektroprivredi HZ-HB, no svakako je jedna od institucija koja u tome prednjači Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a na čelu s Radom Bošnjakom

Aktualni, ali godinama nepotvrđeni, direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegovačko-neretvanske županije, tri godine se ponaša kao direktor Zavoda i to na temelju mišljenja Ureda za zakonodavstvo jer nije brisan iz sudskog registra premda mu je mandat istekao, uhljebio je u Zavodu dosta vlastite rodbine, i rodbine kumova i prijatelja. Osim vlastite rodibine, zapošljavao je i neke „prijateljice“ stranačkih kolega.

No, krenimo redom. Prije nekoliko godina, omogućivši joj prvi posao u javnoj službi, dao je posao supruzi svog brata, Višnji Bošnjak. Nedugo nakon toga, zbog razmirica s kolegicama, daje joj sporazumni raskid ugovora, nakon čega ista prelazi u Gospodarsku komoru F BiH. 

Osim za nevjestu, Rade Bošnjak je u Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ našao mjesto za sestrinu kćer Mirelu Čuljak, ali nije zaboravio ni zetovu sestru Anu Sulaver. Desna ruka mu je bila i Anita Roso, kćerka njegovog stranačkog kolege (kuma) Jadrana Topića, koja je bila na funkciji rukovoditeljice Ureda za kvalitetu, nakon čega je sporazumnim prekidom ugovora završila u pravnoj službi Službe za zapošljavanje HNŽ.

Prethodno je Rade Bošnjak zaposlio Ivanku Drmač, svastiku Dragana Čovića, koja rukovodi internom revizijom. Ali je zaposlio i Gabrijelu Skaramucu i Slavku Ripić, kćerku i sestru nekadašnjeg zamjenika direktora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Ivana Rogića.
Neizostavno je zaposlenje i Danijele Batinović, kćerke šefa županijske Službe za zapošljavanje Vlade Čuljka koja je u Zavodu zdravstvenog osiguranja promijenila više funkcija, a s druge strane Čuljak se zahvalio zapošljavanjem nevjeste Anite Bošnjak, supruge sina ravnatelja ZZO-a

Zaposlio je Mariju Buhač, kćerku Rafe Gagre, nekadašnjeg predsjednika županijskog odbora HDZ HNŽ, Andreu Prskalo Cvitanović, kćerku bivšeg gradonačelnika Mostara Ivana Prskala... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlio je i Marijanu Tomić, suprugu rektora Zorana Tomića, koji je za uzvrat u rektoratu angažirao njegovu kćerku Anitu Glibić, inače zaposlenicu Studentskog centra u Mostaru. Tomić se nakon toga transferirala u Elektroprivredu HZ HB, jer je ipak tamo bolja plaća. 
Naime, na angažiranje ravnatelja SKB Ante Kvesića, Bošnjak je u Zavod zaposlio Ivanu Galić, a koja je zajedno s rektorovom suprugom nedavno raskinula ugovor sa Zavodom te su se istovremeno obje zaposlile u EP HZ HB gdje je zaposlio i svoju drugu nevjestu Adrianu Bošnjak. Naravno, sve se to odigralo uz kumske veze s Marinkom Giljom, direktorom Elektroprivrede HZ HB.

Koliki se nepotizam provodi u Zavodu govori i činjenica kako je Zorana Karačića, brata od nevjeste Adriane, zaposlio kao vozača u Zavodu.

Da dalje ne nabrajamo, bilo bi neumjesno. Gore navedeno već je dosta. Certifikati i izvrsnost za Bošnjaka su prioritet, no izvrstan je ponajprije u rubrici nepotizam.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.