Vlada FBiH dala rok za cjepivo, inače će tražiti smjenu Davora Pehara

Davor Pehar
Fena

Nakon što je Vlada Federacije odlučila da će 350 tisuća doza ruskog cjepiva Sputnik V kupiti putem dva uvoznika, MGM Farma iz Kaknja i Krajinagroupa iz Banje Luke, premijer Fadil Novalić je potpisao i pisma namjere, a 12 milijuna maraka je prebačeno na račun Zavoda za javno zdravstvo Federacije, koji je zadužen da potpiše ugovore s dobavljačima, javlja Federalna televizija.

Preraspoređeno 12 milijuna KM Zavodu za javno zdravstvo FBiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava od 12.000.000 KM s proračunske pozicije Federalnog ministarstva zdravstva na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH. Ovom odlukom Vlada Federacije BiH je odobrila preraspodjelu.

Odluka o tome trenutno zavisi od Davora Pehara koji je na čelu Zavoda, ali i ad hoc tima koji je Vlada formirala za nabavku cjepiva. Dakle, iako su svi preduvjeti još jučer bili ispunjeni, ugovori nisu potpisani. Konkretan razlog je nepoznat, a Vlada je dala rok Zavodu za javno zdravstvo da se do ponedjeljka (do 10 sati) izjasni o potpisu ugovora, inače će tražiti smjenu direktora.