Vlada FBiH dala rok za cjepivo, inače će tražiti smjenu Davora Pehara

Vlada FBiH dala rok za cjepivo, inače će tražiti smjenu Davora Pehara
Fena

Nakon što je Vlada Federacije odlučila da će 350 tisuća doza ruskog cjepiva Sputnik V kupiti putem dva uvoznika, MGM Farma iz Kaknja i Krajinagroupa iz Banje Luke, premijer Fadil Novalić je potpisao i pisma namjere, a 12 milijuna maraka je prebačeno na račun Zavoda za javno zdravstvo Federacije, koji je zadužen da potpiše ugovore s dobavljačima, javlja Federalna televizija.

Preraspoređeno 12 milijuna KM Zavodu za javno zdravstvo FBiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava od 12.000.000 KM s proračunske pozicije Federalnog ministarstva zdravstva na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH. Ovom odlukom Vlada Federacije BiH je odobrila preraspodjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o tome trenutno zavisi od Davora Pehara koji je na čelu Zavoda, ali i ad hoc tima koji je Vlada formirala za nabavku cjepiva. Dakle, iako su svi preduvjeti još jučer bili ispunjeni, ugovori nisu potpisani. Konkretan razlog je nepoznat, a Vlada je dala rok Zavodu za javno zdravstvo da se do ponedjeljka (do 10 sati) izjasni o potpisu ugovora, inače će tražiti smjenu direktora.