VELIKA RACIJA U BIH Poznata imena privedenih, među njima i član zločinačke skupine Zijada Turkovića

Policija RS
Ilustracija

Tijekom prošle noći na području Bijeljine izvedena je policijska akcija MUP-a Republike Srpske u Bijeljini i Zvorniku.

Uhićeno je više osoba, koje se dovode u vezu s kriminalnim radnjama, a uhićena je i jedna osoba za kojom je Švedska raspisala tjeralicu.

Policija je kontrolirala sve ulaze, odnosno izlaze, iz Bijeljine, kao i sva vozila i putnike u njima. Policijska racija zabilježena je i u pojedinim ugostiteljskim objektima.

Imena privedenih

Kako ATV neslužbeno saznaje, privedeni su Radan Dotlić, Željko Simić, Danijel Planinčić, Deni Savić, Dejan Šarić i Boško Ćuk u Bijeljini. Sve osobe dobro su poznate policiji.

Radan Dotlić i Željko Simić uhićivani su u akciji "Koktel" zbog teških kaznenih djela. Njih dvojica se povezuju s kriminalnom grupom Zlatana Ćuka, a u spomenutoj akciji uhićivani su zbog prometa drogom.

Danijel Planinčić je odležao kaznu od šest i pol godina zbog sudjelovanja u stravičnim zločinima Turkovićeve grupe. Presuda je izrečena nakon što je sporazumno priznao kako je sudjelovao u ubojstvu Marija Tolića, Vernera Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tijela, a bio je prisutan i kada je Milenko Lakić ubio Rajka Milovanovića, nakon što je sam sebi iskopao rupu.

Planinčić se sporazumom obvezao da će tijekom suđenja Zijadu Turkoviću svjedočiti u korist Tužiteljstva BiH, što je na kraju odbio. Prvobitno je novčano kažnjen s 10.000 KM, a kada je ponovo odbio svjedočiti osuđen je na mjesec dana zatvora.

Nakon što je Danijel Planinčić odbio svjedočiti u Sudu BiH, tužiteljica Dijana Kajmaković sudu je priopćila kako je on uplašen jer je dobivao prijetnje. Potom je podsjetila da je Milenko Lakić na ročištu o priznanju krivice Planinčiću rekao: "Vodi računa što radiš. Rajko ti je poručio da je hladno tamo gdje ćeš ići i da poneseš deku". Planinčić je na to tvrdio kako se ne boji ničega, ali je ipak odbio svjedočiti.

Deni Savić i Dejan Šarić uhićivani su u Bijeljini nakon ubojstva policijskog službenika Nenada Markovića.

Boško Ćuk je dio kriminalne grupe njegovog sina Zlatana Ćuka, kao i ostali uhićeni u sinoćnoj akciji policije. Zlatan Ćuk važi za krijumčara narkotika i spominje se u više istraga Tužiteljstva BiH i MUP-a Srpske, a koje se provode pomoću podataka iz aplikacije Sky. Duže vrijeme se nalazi u bijegu i za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Ćuk se spominje i u optužnici protiv organizirane kriminalne grupe Dalibora Railića, osumnjičene za trgovinu drogom i ubojstvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Prema optužnici, Railić je upravo od Ćuka nabavljao određenu količinu narkotika, što je otkriveno dekripcijom Sky komunikacija.

Ime Ćuka u javnosti je isplivalo i u predmetu protiv Darka Еleza, koji je bio pod istragom zbog sumnje da je planirao Ćukovu likvidaciju.

Široj javnosti Ćuk je postao poznat po "kokainskoj zabavi" kada je, tijekom pandemije koronavirusa i potpunog lock downa uhićen u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine zajedno sa starletom Tijanom Maksimović zvanom Tijana Ajfon i još 14 osoba.

Na nekoliko lokacija provođene su racije, postavljeni su i punktovi na kojima su policijski službenici kontrolirali sva vozila i vozače.