Vatreni obruč i oko Livna, požar zaprijetio i kućama

Požar vatra noć
Hercegovina.info/arhiva

Na području općina Livno i Tomislavgrad zabilježeno je više požara, a vatrena stihija u jednom je trenutku zaprijetila i kućama. 

Kako se doznaje od Dobrovoljnog vatrogasnog društva sv. Ana Lištani Livno, na prijevoju Korićina, šumari i vatrogasci bore se s vatrom već nekoliko dana. Vatrena linija duga je na desetke kilometara, a radi se o području koje je na nekim mjestima još uvijek pod minama.

"Cijeli grad je u dimu, a informacije o novim požarima stižu nam svakih nekoliko sati", ističu livanjski vatrogasci. Dodaju kako je sinoć izbio novi požar na području iznad Ćaića.

Vatrogasci su uspjeli požar staviti pod kontrolu te obraniti nekoliko obiteljskih kuća i šumu. Tomislavgradski vatrogasci također su gasili po nekoliko požara u petak i subotu.

Kako je za Fenu kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević, noćas se u naselju Grabovica zapalila stara kuća, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje vatre na susjedne kuće.

Požari su izazvani ljudskom nepažnjom, dodao je Jurčević te pozvao građane da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom.