UŽAS NA BILIMA Netko ubija konje i krade meso

Ubijeni konji Bile
Konji na Bilima

"Noćas je na Bilima ponovno ubijen konj. Meso je pokradeno. Zašto ovo čine neljudi?", objavljeno je na Facebook stranici 'Konji na Bilima'.

Nije ovo prvi put da se događa ovakvo nešto na području Bila ovim životinjama. Kako nam kaže Marijo Bošnjak koji godinama skrbi o divljim konjima na ovom području slučajevi se ponavljaju. Više od godinu i pol dana na Bilima se nailazi na kosture konja s odstranjenim plećkama i butevima.

"Svako malo nađemo ubijenog konja, te se ukrade meso. Prošle godine bilo to se dogodilo desetak puta, a evo i ove godine ubijeno je nekih deset do petnaest konja", kaže Bošnjak za Hercegovina.info.

Situaciju je teško kontrolirati kaže.

"Puno putnih pravaca ide s Bila i dosta je prometno. Ne može se gledati preko kamere. Ima jedan put do gore, a onda možete otići brojnim pravcima, preko brda. Policija nešto dežura, no ne može se tu puno učiniti. Mi smo davno podnosili zahtjev, no nema puno promjena".

Ima i apel za sve one koji se nađu na Bilima.

"Možemo samo zamoliti sve izletnike i sve one koji borave i prolaze Bilima da malo pripaze. Ukoliko uoče neko sumnjivo vozilo tipa kombi ili Cady da jave policiji, ali i da zabilježe svojim kamerama".

Prema njegovim riječima na Bilima se trenutno nalazi oko 200 divljih konja, a trenutno im hrane i vode ne nedostaje.