Utvrđen identitet hrvatskog civila kojeg je 1993. ubila Armija BiH

identitet žrtve, civil, Armija BiH
Screenshot

Identitet hrvatskog civila ubijenog u jednome od najtežih dana bošnjačko-hrvatskog rata u lipnju 1993. godine u središnjoj Bosni u kojemu je ukupno likvidirano 112 civila utvrđen je danas nakon provedene DNK analize i potvrde obitelji, objavili su iz Instituta za nestale osobe BiH.

Obitelj je potvrdila identitet

Tada 69-godišnji Marko Lovrinović smatrao se nestalim od 8. lipnja 1993., a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u mjestu Mala Bukovica nedaleko od Travnika. Posmrtni ostaci žrtve ekshumirani su na tom lokalitetu u ožujku, u neposrednoj blizini kuće u kojoj je živio.

Identitet Marka Lovrinovića najprije je utvrđen DNK metodom, a njegov identitet službeno su potvrdili i članovi obitelji čime je okončan postupak, priopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH, prenosi Hina.

Lovrinović je ubijen 8. lipnja 1993. u Travniku, a prema podacima hrvatske strane u Bosni i Hercegovini toga je dana počinjen najveći zločin nad Hrvatima u BiH kada su postrojbe bošnjačke Armije ubile 112 hrvatskih civila i zarobljenika, a među njima i veliki broj žena i djece.