UNATOČ PRESUDI ZA BATINJANJE Darko Bošnjak i dalje zaposlenik Vanjskotrgovinske komore, kažu pokajao se

Damir Martinac Darko Bošnjak

Općinski sud u Mostaru, sutkinja Amra Brkić proglasila je krivim Darku Bošnjaka, sina jednog od utemeljitelja HDZ-a i dugogodišnjeg ravnatelja ZZO-a a Rade Bošnjaka, a zbog nanošenja lakih tjelesnih ozljeda Damiru Martincu, kojeg je pretukao s nekolicinom kolega na Bišću polju.

Prethodno se sporazumio s Tužiteljstvom HNŽ i odrekao žalbe, te je dobio 6 mjeseci uvjetne zatvorske kazne. 

Unatoč tome, još uvijek radi u Vanjskotrgovinskoj komori BiH. 

„Nastavno na vaš email, želimo Vas informirati da nas je gosp. Darko Bošnjak aktivno izvještavao o samom slučaju koji se dogodio. Od istog smo informirani da je na prijedlog tužiteljstva zaključio Sporazum o priznanju krivnje u kojem je izrazio žaljenje i kajanje zbog počinjenog djela. Vanjskotrgovinska komora BiH kao neprofitna i nepolitička institucija s javnim ovlaštenjima, sagledat će sve činjenice koje su od utjecaja na zakonitost odluke u pogledu daljnjih postupanja prema gos. Bošnjaku“, naveli su u odgovoru našem portalu iz Vanjskotrgovinske komore BiH. U prethodnom upitu, a nakon same tučnjave na Bišću, kazali su da ne mogu reagirati samo temeljem medijskih napisa. 

„Vanjskotrgovinska komora BiH ne može reagirati temeljem natpisa iz medija, jer naša zakonska obaveza je da poštujemo presumpciju nevinosti. Poštujemo rad i nadležnost policijskih, istražnih i sudskih organa Bosne i Hercegovine. U svakom predmetnom slučaju, pa i u ovom, postupit ćemo u skladu s njihovim odlukama, te internim procedurama koje se provode u VTK BiH“, naveli su iz te institucije nakon dva puta ponovljenog upita na istu temu neposrednu nakon događaja. 

Natpisi u medijima sada imaju i presudu, a kako se čini, Vanjskotrgovinska komora batine je Bošnjaku oprostila. Poslije udaranja najbitnije je kajanje, i svi ćemo živjeti sretno do kraja života. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.