Uhićen Vinko Martinović Štela

stela
U tijeku je njegovo sprovođenje u Zagreb, javlja HRT.

 Martinović je haški je osuđenik koji je nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne u siječnju pušten iz talijanskog zatvora. Međutim, protiv njega je na snazi međunarodna tjeralica raspisana po nalogu zagrebačkoga Županijskog suda, na kojem je još od 1998. optužen za ubojstvo žene u Mostaru.

Martinović je te godine za ubojstvo Jasmine Đukić bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, a suoptuženi Dragan Raspudić zvan Guja na sedam godina. Uoči čitanja presude, Martinović je rekao da je u optužnici jedino istinito njegovo ime i prezime. Nema dokaza da smo krivi, a sama pomisao na gnjusan zločin za koji nas teretite za mene je smrtni grijeh, rekao je te dodao da su mu sve smjestili kriminalci kako bi prikrili svoja nedjela.

Vrhovni je sud pet dana prije Martinovićeva izručenja Haškom sudu u kolovozu 1999. ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje. U međuvremenu je Raspudić za ubojstvo Jasmine Đukić pravomoćno osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, koju je odslužio.